Juhlat tulossa - SOS!

Juhlat tulossa - SOS!

Taas se alkaa. Juhlakausi.


Olit sitten itse juhlakalu tai vieras on hyvä noudattaa jonkinlaisia etikettejä. Nykymaailmassa kun etiketit on tehty rikottaviksi on jopa virkistävää nähdä juhlaväkeä, joka tietää etiketit ja noudattaa niitä!


1) Vinkki

Jos puvussasi on kaksi (2) nappia. Jätä ALIN nappi aina auki.
Jos sinulla on liivi. Jätä ALIN nappi aina auki.

Syy: Pukujen leikkaukset on tehty niin, että puku istuu parhaiten kun alin nappi jätetään auki. Kyseessä on tavallaan "ällitesti", koska luonnollisestihan luulisi että kaikki napit on tehty kiinni laitettavaksi.

Huom! Jos puvussasi on kolme nappia ja mielettömät olkatoppaukset, on aika vaihtaa pukua. Aika mennyt ei koskaan palaa.


2) Kauluspaidan kaulus

Jos käytät solmiota tai mirriä, ei kauluksissa voi olla nappeja. Jos kuitenkin kauluksessa on piilonapitus, voidaan tehdä poikkeus.

Huom! Vaikka näät amerikkalaisen elokuvan, jossa solmiota pidetään nappikulman kanssa, ei se tarkoita sitä, että se olisi oikein.


3) Osta kunnon puku

Puvun ostossa ei kannata tuijottaa hintalappua turhan paljoa. Puvun täytyy olla sopiva, jotta se ajaa asiansa. Halvemmat mallit on yleensä tehty johonkin marginaalimitoitukseen, joka ei välttämättä sovi juuri sinulle. Samoin halvemmassa puvussa saattaa olla rakenteellisia heikkouksia, (koska jostainhan se raha on otettava) jonka vuoksi puku saattaa olla sen yhdekin käyttökerran jälkeen pilalla. Silloin puvun hinta alkaa olla turhan korkea, jos se ei oikeasti kestä käyttöä. Hyvä puku taas pitää muotonsa, sopii heti ensimmäisestä kerrasta lähtien ja tarvittaessa voit käyttää takkia myös irtotakkina!


4) Miten solmio tehdään??

Jos et käytä solmiota jatkuvasti, voi solmun tekeminen tuottaa joka kerta päänvaivaa. Olemme kasanneet tähän kolme yleisintä solmutyyppiä, jotta voisimme edes vähän helpottaa juhlatuskaa. Toki voit aina tuoda myös meille solmion - me kyllä solmimme!


Video täällä:5) Mikä paita, solmio ja taskuliina??

Juhlakaudella luonnollisesti pitää olla myös solmion lisäksi paita kunnossa, sekä lisää mielenkiintoa pukeutumiseen saa lisäämällä taskuliinan kaveriksi! Osaa hiukan eri värien yhdistäminen arveluttaa, joten lisäämme alle, muutaman vaihtoehdon, josta voit ottaa inspiraatiota!


Tässä on yhdistetty liilahtava printtipaita, hempeän vaaleanpunainen solmio ja samoja värejä sisältävä taskuliina. Kaikki ei täydy aina olla yksiväristä ja tylsää! Värejä kannattaa käyttää ja ne saa hiukan poiketa toisistaan!


Raitaa, printtiä ja värejä! Tässä setissä on yhdistelty samoja sävyjä, sekä otettu mukaan hiukan kontrastiakin. Tämä setti sopii täydellisesti raikkaan siniseen pukuun olematta kuitenkaan liian räikeä!


Jos haluat ehdottomasti raikkaan värisen solmion, johon on haastavaa löytää paitaa, voi aina valita valkoisen. Hyvin huomiota herättävä solmio toimiikin parhaiten taustalla, joka ei vie kaikkea huomiota!Printtipaitojen yleistyessä on solmiovalinnat hiukan rajoitetummat. Printti printin päällä on tilanteesta riippuen yleensä huonovaihtoehto, joten solmion kannattaa olla asteen hillitympi. Tässä on yhdistetty kirkkaaseen printtipaitaan oranssi solmio ja taskuliinalla yhdistetty nämä kaksi toisiinsa.


Jos joku jäi vielä mietityttämään, kysy rohkeasti!

-Sofia


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.