Ajatuksia yrittäjyydestä ja verkkokaupan avaamisesta

Ajatuksia yrittäjyydestä ja verkkokaupan avaamisesta

Viimeiset kaksi kuukautta, eli koko yrittäjäurani tähän asti on ollut melkoista vuoristorataa. Elokuu meni erittäin hyvin taloudellisesti, jonka seurauksena iso kasa veroja ja ostolaskuja sattui juuri sopivasti samaan aikaan sukupolvenvaihdoksen kanssa. Sen lisäksi joku päätti kivittää eräänä sunnuntaina aamuyöstä näyteikkunan hajalle. Voisin sanoa, että helpompiakin keinoja on käydä läpi sukupolvenvaihdos, mutta ehkä kovan vastatuulen jälkeen on mukava nauttia siitä kuuluisasta myötätuulesta. Mutta milloinkohan se myötätuuli mahtaa osua kohdalle..?


Ikkunan rikkomisesta tosiaan seurasi ikkunan vaihtoa ja tietenkin iso kasa paperitöitä tuhoutuneiden tuotteiden vuoksi. Vakuutusyhtiöstä odottelen vielä päätöstä, mutta katsotaan miten sen suhteen käy. Huomion arvoisena tapahtuneesta voidaan pitää sitä, että tapahtui kaupassa mitä tahansa, yrittäjä kärsii joka tapauksessa. Jokainen murto, ilkivalta ja ryöstö maksaa yrittäjälle omavastuun, joka on kyllä suhteellisen suuri tämänkin kokoisessa yrityksessä. Tehokas vartiointipalvelumme ehtii kuitenkin paikalle ennen kun kukaan ehtii viemään mitään, mutta paikat ja tuotteet saattaa silti tuhoutua, niinkuin nyt edellä mainitussa tapauksessa kävi. 

Muutama yö meni taas hieman pienessä stressissä, kunnes päätin, että pahin vastustus näille ilkivallan/murron tekijöille on eteenpäin kulkeminen. Sen vuoksi jatkoin verkkokaupan rakentamista sen enempää pohtimatta, onko murron tekijöillä mahdollisesti uutta yritystä suunnitteilla.

Ennen yrittäjäksi lähtöäni monet totesivat, että vie muutamia vuosia, että yrittäjyydestä jää jotain käteen. Tämä todellakin on tullut viimeisen kahden kuukauden aikana selväksi. Vaikka Frank Oy on terve yritys, on sen kustannusrakenteissa pieniä asioita, joita haluan muuttaa seuraavien vuosien aikana. Yritys on kuitenkin lähes 70v vanha, joten jotkin prosessit ovat vakiinnuttaneet paikkansa ja niille ei ole edes pyritty tekemään mitään, luonnollisestikaan sen takia ettei tiedetty onko yrityksellä jatkajaa. Näiden purkaminen ottaa oman aikansa ja sen vuoksi myös verkkokauppa tulee tässä vaiheessa olemaan tärkeä osa koko liiketoiminnan uudistusta. Verkkokaupalla pyritään auttamaan asiakkaita myymälään ja tutustumaan jo valmiiksi tuotevalikoimaamme. Uusia yhteistyökuvioitakin on jo jonkin verran viritteillä, joten odotettavissa on jonkinmoista säpinää jo seuraavien kuukausien aikana. 

Mutta, eiköhän pistetä kauppa auki ja katsotaan mitä tapahtuu! Jos päätät tilata meiltä jotain, olisin enemmän kuin kiitollinen palautteesta, kuinka ostoprosessi sujuu asiakkaan näkökulmasta!


SofiaKommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Jaana

Mahtavaa seurailla sivusta toisen paikallisen uuden yrittäjän touhuja. Meissä naisissa on voimaa! <3