Ovet auki maailmalle - Miksi verkkokauppa-alustaksi Finqu?

Ovet auki maailmalle - Miksi verkkokauppa-alustaksi Finqu?

Taisi olla kesällä 2017 festari-viikonloppu Karkkilassa, kun yömyöhään heitimme erästä ventovierasta pariskuntaa toiselle puolelle kylää. Siinä sitten nopeasti käytiin keskustelua, jossa mies tokaisi takapenkiltä, että Finqu on helppo verkkokauppa-alusta vasta-alkajalle. Tästä pariskunnasta ei sen koommin enää ole kuultu, mutta Finqu jäi takaraivoon.


1.9.2017 vaihtui omistajuus ja Frank Oy:n johtoon siirtyi allekirjoittanut. "Valta turmelee"-sanontaa yhtään ajattelematta lähdin rakentamaan omaa visiotani eteenpäin. Nuorena tietokoneet tulivat lähinnä joidenkin PC-pelien muodossa tutuiksi, mutta en ole koskaan ollut mikään supernörtti tai koodari. Pienillä tutkimuksilla ja googletuksella pääsi kuitenkin aika pitkälle. Joten miksei minustakin voisi tulla verkkokauppiasta?


Mutta muutama fakta on varmasti tarpeen kertoa ennen kuin jatkan pidemmälle. Frankilla ei ole ollut verkkosivuja, tai ainakaan kunnollisia sellaisia vuosiin, jos ollenkaan. Verkkokauppa siis voisi hyvin toimia myös verkkosivuna. Karkkila on myös melko pieni paikkakunta ja asiakkaat ovat yleensä huhupuheiden kautta päätyneet liikkeeseen. Loputtomiin ei kuitenkaan voi olettaa huhupuheiden olevan yritysmarkkinoinnin kantava  voima. Sen vuoksi piti kehittää jotain muuta, jotain uutta.


Eri vaihtoehtoja selaillessani pidin Finqusta jatkuvasti enemmän. Se ei vaatinut mitään ihmeellisiä koodaustaitoja ja referenssitkin olivat kunnossa. Tämän vuoksi liityin myös Finqu kauppiaat-ryhmään. Ja siitä se ihmettely sitten alkoikin. Koska facebook-ryhmän ideana on auttaa muita hämmästelijöitä ongelmatilanteissa, tulee sivustaseuraajalle nopeasti olo, ettei tämä voi olla hyvä alusta. Sitten aloin kuitenkin tutkimaan muita alustoja. Ne ovat näin pienellä budjetilla liikkeelle lähtiessä melko kalliita vaihtoehtoja. Pelkkä SSL-suojaus maksoi yhdessä vaihtoehto-alustassa pelkästään 200€. Siinä sitten tutkin Finqun SSL-suojaa, joka siis on ilmainen. Ymmärrättekö? I L M A I N E N.

Sitten mietintämyssy päähän. Pikkuvikainen, halpa, kivan näköinen verkkokauppa on parempi vaihtoehto kuin kallis vaihtoehto, sillä verkkokauppa tuskin on suurmenestys ensimmäisten kuukausien aikana. Lisäksi Finqu-kauppiailla näyttää olevan melko loistava tukitiimi, puhumattakaan Facebookin hyväntuulisesta ja avuliaasta vertaistuki-ryhmästä! Samalla mieleeni juolahti, että joskus on aloitettava pienestä. Finqu on markkinoilla isojen seurassa ja jonain päivänä sen arvostelijat voivat vain ihmetellä milloin se, joka pyrki tekemään asiat eri tavalla pääsikin ohi muista alustan tarjoajista. Ehkä tunnen pienyrittäjänä jotain yhteenkuuluvuutta Finquun. "Tehdään yhdessä se mahdolliseksi"-ajatuksella.

Frank Oy kuuluu nyt Finqu-kauppiaisiin, vaikka vastatuulia olisikin tulossa. Lähtökohtana on tehdä Frank tutuksi ympäri Suomea ja saada myymälän ovea aukeamaan useammin. Jään innolla odottamaan mitä verkkokauppiuus tuo tullessaan! Stay tuned!


SofiaKommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.